Dorn terápia

Dorn terápia kézzel végzett ízületi korrekciós technika.

Egy rendkívül hatékony, komplex módszer a gerinc megbetegedéseinek kezelésében. Németországból (Lautrach) kiinduló terápia nevét Dieter Dornról kapta az 1970 es években, akinek egy népgyógyító kezelése által elmúlt a saját derékfájása, majd ezután elkezdte bővíteni a módszert és felesége régóta fennálló fejfájását szüntette meg a Dorn terápiával.

A módszer néhány évtized alatt nagy népszerűségre tett szert, nem csupán hazájában Németországban, hanem a világ számos más területén is. Jelenleg a gerinc megbetegedéseinek kezelésében az egyik leggyakrabban alkalmazott módszerek közé tartozik.

A terápia minden esetben abból indul ki, hogy a gerinc területén jelentkező panaszok okai a legtöbb esetben (80%-ban) visszavezethetők az alsó végtagokra, azok hosszúságának eltérésére.(Nagyobb százalékban csípőből indulnak) A kezelés legfontosabb alapja az emberi testet egy egységes, komplex modellként elemző gondolkodásmód.

Milyen problémákra nyújt megoldást?

L

Gerinc betegségeinek kezelése

L

Ízületi fájdalmak kezelése

L

Végtaghossz különbség kezelése

Dorn terápia hatása

Dorn terápia egy komplex, sokoldalú lehetőségeket biztosító terápia amely egyszerre fejti ki hatását a csontvázrendszer struktúrális viszonyaira, az izmokon keresztül a központi idegrendszerre, illetve a csigolyákkal szegmentálisan kapcsolatban álló belső szervekre és az akupunktúrás pontok kezelésén keresztül a meridiánokra. Dorn terápia elemeit más módszerekkel összehangolva hozzájárul  a gerincferdülés eredményes kezeléséhez is.

Kapcsolat