Szülés utáni komplex rehabilitáció

A szülés, mely során találkozunk a legnagyobb kincsünkkel egy meghatározó élmény a nők számára.

Sokan könnyedén és rövid idő alatt és minden megpróbáltatás nélkül visszanyerik fittségüket, vitalitásukat, különösebb panasz és tünet nélkül.

Nos, ez a nők kisebbik része. Mivel a gyermekvállalás ideje kitolódott, ez azt jelenti, hogy a szülés alatti sérülések lassabban, nehézkesebben regenerálódnak. Ez egy egyszerű biológiai folyamat, a kor előrehaladtával, a kötőszövetek rugalmassága csökken és nő a sérülés veszély.

A szülést követően gyakran találkozunk a szétnyílt hasizom, hegek, stressz inkontinencia, méh, hólyag és végbél süllyedés okozta panaszokkal  a hozzánk forduló nőknél.

Milyen problémákra nyújt megoldást?

L

Szétnyílt hasizom regenerálódására

L

Gátizom erősítésre

L

Méh-hólyag -és végbélsüllyedésre

L

Hegekre

Szülés utáni komplex rehabilitáció hatása

A komplex regenerációs program alatt a szült nő egész testét megvizsgáljuk ún. „tetőtöl bokáig”. Javítunk a megváltozott testtartáson, lábboltoztok helyzetén, beszűkült mozgásterjedelmeket növeljük, izomerő egyensúlyt visszaállítjuk. Vizsgáljuk, hogy van-e szétnyílt hasizom, ha kell kezeljük.

Fontos feltérképezni a hegeket, illetve állapotukat. Kezelendő a császármetszés heg, illetve a gátmetszés vagy repedés heg is, mert súlyos összenövéseket, letapadásokat okozhatnak.

A regenerációs program kiemelt helyén kezeljük a gátizomzat helyreállítását. Szakorvosi vizsgálatot követően tanítjuk be a kontroll mellett végzett gátizomtornát. Szükség esetén elektrostimulációval, biofeedbackel és hüvelysúllyal kiegészítve a terápiát.

Kapcsolat